favicon
7 februari 2024

Nieuwe studenten aan de slag

Terug

Delen share icon

Bij WVO zijn de nieuwe studenten enthousiast aan de slag gegaan met de lessen in de introductieperiode. Zij leren niet alleen theorie, maar vooral ook door veel samen te doen en zelf te ervaren.

Eind februari, tijdens de introductieperiode van WVO, kwamen alle studenten van de verschillende zorgorganisaties ActiVIte, DSV, Libertas Leiden en WIJdezorg samen voor een praktijkles. Zij zijn gestart met het leer-werktraject voor Helpende zorg en welzijn, Verzorgende IG of Verpleegkundige. De 56 nieuwe WVO studenten van alle organisaties gingen aan de slag met een bijzondere ervaring. Met donkere brillen op probeerden zij zich onder begeleiding te redden op een trap, lopend door de gang of aan de arm van een andere student. Om zo te ervaren hoe het is als je slechtziend bent, zoals veel ouderen dat zijn. Belangrijk om te weten als je in de ouderenzorg gaat werken.

Belevingsgerichte zorg

Tijdens de introductieweken is belevingsgerichte zorg een belangrijk thema. Daarom ervaren de studenten samen met Theo Schouwerwou van OudTopia hoe het is om oud en zorgafhankelijk te zijn. Een hele bijzondere en belangrijke ervaring; want zo leer je je goed te verplaatsen in de cliënt. Dat het niet vanzelfsprekend is om alles goed te kunnen zien, en wat voor effect dit heeft op de belevingswereld werd tijdens de oefeningen direct goed duidelijk.