favicon

Werken en leren

Lijkt leren en werken met WVO jou wel wat? Of wil je graag doorgroeien in je vak? We vertellen je graag hoe!

Als je gaat starten bij een van de aangesloten zorgorganisaties en een opleiding via WVO volgt, ga je leren zorg en begeleiding te bieden aan mensen met een zorgvraag en hun naasten.

Hoe werkt het als je start met WVO?

Je volgt dan een praktijkgerichte (zogenaamde BBL- of deeltijd) opleiding. Daarbij krijg je tijdens je werk in de zorg passende begeleiding. Door de goede samenwerking tussen het onderwijs en de praktijk bij WVO zijn de lijnen kort en spelen we snel in op de actualiteit van jouw werk.

Tijdens de opleiding staan we stil bij ziektebeelden en onderwerpen zoals welzijn, gastvrijheid, waarden en normen, zorgtechnologie en zorg-ICT. Bovendien leer je allerlei vaardigheden die je nodig hebt voor het werk. Bijvoorbeeld over hoe je relaties aangaat en versterkt, hoe je gastvrij bent in je werk en hoe je zorgvragers kunt ondersteunen bij hun zelfredzaamheid. De volledige inhoud is afhankelijk van het opleidingsniveau waarop je les krijgt.

Welke mogelijkheden zijn er voor jou?

Bij WVO kun je starten vanuit verschillende startsituaties. Bijvoorbeeld als je nog helemaal geen zorgopleiding of zorgachtergrond hebt en misschien wel uit een heel ander vak komt of net van school. Of als zorgstudent met een diploma en je graag verder wilt studeren. Misschien heb je vroeger wel in de zorg gewerkt en denk je erover om als herintreder te beginnen. En als je graag wilt doorgroeien en al werkt binnen de ouderenzorg, bijvoorbeeld van verzorgende IG naar verpleegkundige. Via WVO is dit allemaal mogelijk.

Je kunt via WVO een complete zorgopleiding volgen op mbo-niveau of op hbo-niveau. En je kunt ook de opleidingen ‘stapelen’, dus meer opleidingen achter elkaar volgen. Zodat je doorgroeit of je verder specialiseert binnen het vak van de ouderenzorg. Belangrijk is wel dat je gemotiveerd bent om in de ouderenzorg te werken en bereid bent om naast je werk in de zorg een opleiding te volgen. Je kunt via onze WVO-vacatures reageren op een baan in de zorg bij een van de aangesloten zorgorganisaties en de opleiding erbij volgen.

Of je nu voor een mbo- of voor een hbo-opleiding wilt gaan; het is allemaal mogelijk binnen WVO.

Opleidingen die je bij WVO kunt volgen zijn:

opleiding/gemiddelde duur:

  • mbo Helpende zorg- en welzijn (niveau 2) /1 jaar
  • mbo Verzorgende IG (niveau 2) /2,5-3 jaar
  • mbo Verpleegkunde /4 jaar
  • mbo Verpleegkunde verkort (voor doorstromers, die al het diploma mbo verzorgende IG hebben behaald) /2,5-3 jaar
  • hbo Verpleegkunde /4 jaar

Klik op onderstaande link voor meer informatie over de opleidingen en kijk welk niveau bij jou past. Liever direct contact? Neem dan contact met ons op. Natuurlijk vertellen we jou er graag meer over!

Welke lesvormen zijn er?

Als je Waardevol Vernieuwend Onderwijs volgt krijg je op verschillende manieren les. Zowel klassikaal als digitaal. Leren doe je ook in de praktijk, terwijl je werkt.

Je leert daarnaast ook aan de hand van leervragen.  Dit zijn vragen die je jezelf stelt tijdens de opleiding. Zo geef jezelf ook vorm aan je eigen ontwikkeling. De regie ligt dus voor een groot deel bij jou als student.

Tijdens je opleiding leer je van elkaar en steun je elkaar. Je wisselt ervaringen uit en traint samen met elkaar de vaardigheden die je nodig hebt. We horen vaak terug dat dit studenten extra steun geeft tijdens de opleiding.