favicon

Voordelen van WVO

Bij WVO combineer je werken en leren direct in de praktijk van de ouderenzorg. Niet eerst jaren in de schoolbanken en dan pas werken. maar direct aan de slag terwijl je leert. Zo maak je dus meteen kennis met het vak in de praktijk en je collega’s. Dan ervaar je direct wat ouderenzorg inhoudt en welke onderdelen van de zorg jou goed liggen.

Je kunt zoeken wat past bij jou. Je kunt bij WVO instromen op verschillende niveaus en doorstromen. Dat kan heel flexibel en dan heb je een complete, afgeronde en waardevolle opleiding als je je diploma eenmaal hebt gehaald. Je kunt zonder enige ervaring in de zorg beginnen met de opleiding als je gemotiveerd bent om in de ouderenzorg te beginnen. En je kunt het in je eigen tempo doen. Bijvoorbeeld eerst beginnen als helpende, dan doorstromen naar verzorgende IG. En wie weet verder doorgroeien naar verpleegkundige. Of liever eerst een paar jaar werken in je vak en daarna weer verder doorgroeien, net wat bij jou past. Meer informatie over de opleidingen vind je hier.

Extra waardevol

We gebruiken verschillende, flexibele en innovatieve lesmethoden die speciaal zijn ontwikkeld voor de praktijk van de ouderenzorg. Je studeert samen met andere studenten en kunt met elkaar tips en ervaringen uitwisselen. naast klassikale en praktijklessen volg je ook lessen in een digitale omgeving. We gebruiken ook moderne lestechnieken zoals bijvoorbeeld VR brillen. We staan open voor vernieuwing en spelen in op ontwikkelingen in ons vak. Je leert samen met én van elkaar. Zo krijg je op een fijne manier steeds de meest actuele inzichten en vakkennis voor de ouderenzorg.

WVO is vooral gericht op relaties binnen de zorg. De relaties tussen zorgmedewerkers en cliënten en hun naasten staan voorop. We gaan uit van de wensen van mensen. Daarbij kijken we hoe wij daaraan kunnen bijdragen met zorg die daarbij aansluit.

Dat alles maakt een opleiding via WVO extra waardevol.

Meer weten? Lees hier over de ervaringen van onze studenten.