favicon

Hoe werkt het?

Bij WVO combineer je werken en leren in de ouderenzorg. Dit kan met verschillende onderwijsvormen. Het onderwijs is speciaal afgestemd op de praktijk van de ouderenzorg. Je kunt de lesonderdelen volgen terwijl je al direct aan het werk bent in de zorg. Hoe mooi is dat? Je gaat meteen aan de slag op de werkvloer. Daarnaast krijg je samen met andere studenten digitaal en klassikaal les in het mooie vak van de ouderenzorg. Dat kan op verschillende niveaus, van mbo tot hbo.

Stap in een loopbaan binnen de ouderenzorg met WVO. Of je nu net van school komt of al een zorgdiploma hebt, of misschien uit een (totaal) andere branche komt en je graag laat omscholen voor de ouderenzorg. Het kan allemaal met WVO. Je solliciteert direct naar een WVO baan in de zorg bij een van de aangesloten zorgorganisaties. De opleiding volg je er dan bij. Direct solliciteren? Dat kan!

Met WVO kun je ook goed doorgroeien binnen de ouderenzorg. Werk je al in de zorg en wil je doorgroeien in je vak? Bijvoorbeeld als helpende of verzorgende IG? Wil je doorgroeien naar verpleegkundige? Dat kan ook binnen WVO. We bieden hiervoor allerlei mogelijkheden. Kijk hier als je daar meer over wilt weten.

Waarom kiezen voor de ouderenzorg?

Er zijn veel redenen om te kiezen voor de ouderenzorg. Er is een groeiende behoefte aan goed opgeleide medewerkers in de ouderenzorg. De sector heeft nu én in de toekomst veel banen en veel mogelijkheden. Er komen meer ouderen, zij worden gemiddeld ouder en daarbij hebben zij ook meer zorg en ondersteuning nodig. Of ze nu thuis wonen of in een woonzorgcentrum.

Ouderenzorg is echt mensenwerk. Je draagt met jouw werk bij aan de kwaliteit van hun leven. Je zorgt ervoor dat zij ook in hun laatste levensfase zo goed mogelijk kunnen leven. Je hebt vaak langere tijd contact met de ouderen aan wie je zorg geeft. Het is langdurige zorg. Dat is echt anders dan bijvoorbeeld werken in de verpleging in een ziekenhuis. Je krijgt in de ouderenzorg de kans om een relatie op te bouwen met de ouderen en hun naasten. Dat maakt het vak voor veel mensen in de ouderenzorg extra waardevol.

De ouderenzorg is voortdurend in ontwikkeling. Niet alleen worden mensen gemiddeld ouder, daarbij hebben zij als ze ouder worden ook meer complexe zorg nodig. Lichamelijke zorg, maar ook zorg op psychogeriatrisch gebied (geestelijke gezondheidszorg). Dat gebeurt ook met de inzet van nieuwe technologie. Hiervoor kun je aanvullende opleidingen volgen en je verder specialiseren. Al deze ontwikkelingen maken werken en leren in dit vak extra interessant! Weer je meer weten over werken in de ouderenzorg? Lees dan hier de verhalen van onze studenten.