favicon

Van dierenartsassistente naar verpleegkundige

Thirza Bregman
Student mbo Verpleegkunde via WVO bij WIJdezorg

Terug

Delen share icon

Thirza Bregman miste iets in haar werk als dierenartsassistente. Die voldoening vindt ze nu wel in de ouderenzorg . Ze volgt een opleiding via WVO mbo verpleegkunde.

Van dierenartsassistente naar verpleegkundige

“In september 2023 ben ik gestart met de opleiding verpleegkunde bij WIJdezorg via WVO. Deze volg ik op maandag op het MBO Rijnland in Leiden. Daarnaast ben ik 24 uur per week in de praktijk werkzaam in zorglocatie Driehof. Voorheen was ik dierenartsassistente, maar ik miste een stukje voldoening en uitdaging in mijn werk. Dus ik ging op zoek en kwam bij de vacature van WIJdezorg terecht en hier ben ik na mijn sollicitatie aangenomen.

Bij de start van de opleiding was er een programma van drie weken samengesteld, om ons de basis te leren voordat we echt in de praktijk aan de slag gingen. Op school leer je de theorie en ga je oefenen met uitvoeren, waarna je het direct in de praktijk onder toeziend oog kunt uitvoeren. Zo kun je direct je lesstof van school toepassen in de praktijk, waardoor het goed in je hoofd blijft zitten en je er steeds handiger in wordt.”

Met een lach naar het werk

“Een gemiddelde werkdag is heel gevarieerd, de werkzaamheden zijn heel verschillend. Je helpt de zorgvrager met de hulpvraag en ondersteunt waar nodig. Dit is fysieke ondersteuning, maar ook een stukje mentale ondersteuning en dat maakt mijn werk iets dat mij elke dag met een lach op mijn gezicht naar werk laat gaan. Met een beetje humor en liefde probeer ik mijn werk te doen en de dag een stukje leuker te maken voor de zorgvrager. Ik ben enorm dankbaar dat ik van betekenis mag zijn voor de ouderen en zo mijn stukje kan bijdragen aan de maatschappij. De voordelen van WVO zijn dat het een samenwerking is tussen bepaalde zorgorganisaties en scholen, zoals de uitspraak ook luidt: kennis is macht, maar kennis delen is kracht. Door met elkaar de handen ineen te slaan zijn er betere opleidingen voor de functies in de ouderenzorg. Waarin je jezelf als leerling continu kan blijven uitdagen en steeds meer kunt ontwikkelen om uiteindelijk een volwaardige zorgmedewerker te kunnen zijn, die met trots en dankbaarheid dit werk mag uitvoeren.”